Υλικά
1 τσιπούρα καθαρισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γρ ντοματίνια
2 κλωναράκια μαϊντανού
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Πλένετε τη τσιπούρα και την χαράζετε με ένα μαχαίρι σε δυο σημεία από την πλαϊνή μεριά της τσιπούρας.
- Στη σχισμή της κοιλιάς τοποθετείτε το μαϊντανό, λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο, 3-4 φέτες πορτοκάλι, το δενδρολίβανο ρίχνετε το αλάτι & το πιπέρι.
- Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε προσεκτικά το ψάρι σε αυτό. Περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί καθώς και τα ντοματίνια.
- Τοποθετείτε στο ταψί μερικές ροδέλες πορτοκαλιού και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Καλύπτετε το ψάρι με τη λαδόκολλα και ψήνετε στον προ θερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Βγάζετε το ψάρι από τη λαδόκολλα, κλείνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το ψάρι για μερικά λεπτά για να δέσει η σάλτσα.