Υλικά
2 μεγάλα Λαβράκια
10 πατάτες κομμένες
4 κολοκυθάκια κομμένα
σε φέτες κατά μήκος
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια μαϊντανού
100 ml
Λευκό κρασί
150 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια.
- Στην κοιλιά των ψαριών ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, δενδρολίβανο και μαϊντανό.
- Αλείφουμε τα ψάρια και από τις δυο πλευρές με ελαιόλαδο και τα στρώνουμε στη γάστρα.
- Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά από τα ψάρια.
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά, κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τα λαχανικά επάνω στα λαβράκια ρίχνουμε το λευκό κρασί και ρίχνουμε το νερό.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200C, για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.