Λαβράκι ψητό με λαχανικά


Υλικά

2 μεγάλα Λαβράκια

10 πατάτες κομμένες

4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες κατά μήκος
2 κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

2 κλωναράκια μαϊντανού
100
ml Λευκό κρασί
150 ml  Ελαιόλαδο
Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια. 
  2. Στην κοιλιά των ψαριών ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, δενδρολίβανο και μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε τα ψάρια και από τις δυο πλευρές με ελαιόλαδο και τα στρώνουμε στη γάστρα.
  4. Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά από τα ψάρια.
  5. Πλένουμε όλα τα λαχανικά, κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο.
  6. Στη συνέχεια απλώνουμε τα λαχανικά επάνω στα λαβράκια ρίχνουμε το λευκό κρασί και ρίχνουμε το νερό.
  7. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200C, για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

ΓΡΑΦΕΙΟ - ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ
Ρήγα Φεραίου 60
26221 Πάτρα
Τηλ.: 2610.277.745
Φαξ: 2610.277.882

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ
Νεοχώρι Μεσολογγίου
30001 Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Τηλ.: 26310.26981
Φαξ: 26310.26982



SOCIAL MEDIA
facebook   linkedin   instagram