Υλικά
2 φιλέτα από λαβράκι
4 κ.γ. από σουσάμι
1 κ.γ. από ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
300γρ από φρέσκα μύδια
1 ματσάκι από φρέσκα κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ακολουθήσετε τις οδηγίες βρασμού για τα μακαρόνια που επιλέξατε. Μόλις μαλακώσουν, στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύνετε κάτω από την κρύα βρύση και αφήστε τα στην άκρη.
2. Χαράξετε κάθε πλευρά του ψαριού από 3 φορές. Ρίξετε τους σπόρους του σουσαμιού πάνω από τα φιλέτα.
3. Προθερμάνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, για να διατηρηθεί το ψάρι ζεστό. Έπειτα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι περιχύσετε δυο κουταλιές ελαιόλαδο για να ζεσταθεί.
4. Προσθέσετε τα φιλέτα στο τηγάνι και τηγανίσετε για 5 λεπτά έως ότου το σουσάμι αλλάξει χρώμα.
5. Στη συνέχεια ρίξετε το υπόλοιπο λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ στο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα.
6. Τοποθετήσετε τα φιλέτα ψαριού σ’ ένα πιάτο μαζί με τα μακαρόνια, τα μύδια, το τζίντζερ και τη σάλτσα από το σουσάμι.